Voor alle consulten, onderzoeken en voor veel behandelingen geldt: uw verzekeraar vergoedt 60-100%, Alexis de rest. U betaalt alleen het eigen risico. Uw arts vertelt u vóór de behandeling of deze vergoed wordt.

ADVERTENTIE SPATADEREN
Zaterdag 5 juni 2021 MAAK NU UW AFSPRAAK

SPATADEREN

Zonder spataderen op reis? Boek nu uw intake! Geen wachttijden. Of kom vrijblijvend naar onze gratis screeningdag!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Op zaterdag 5 juni organiseert Alexis Kliniek een dag voor gratis vrijblijvend onderzoek van de spataderen. U kunt eenmalig zonder verwijzing terecht voor een Echo-onderzoek van de benen door Vaatconsulent Irwin Toonder. U krijgt direct vrijblijvend te horen wat de behandelmogelijkheden zijn.

WAT ZIJN SPATADEREN?

Spataderen zijn verwijde aderen van de benen. Ze ontstaan doordat de klepjes in die aderen niet meer goed sluiten waardoor het bloed terugstroomt. Spataderen variëren in grootte van slechts een millimeter (besenreiser/takkenbos adertjes) tot grote, blauwe, kronkelige bobbels.

Spataderen kunnen allerlei klachten veroorzaken zoals vermoeide, zware en warme benen, jeuk, krampen, opgezette enkels/benen en huidverkleuringen. Daarnaast kunnen er ook cosmetische bezwaren zijn.

 

OORZAAK

De oorzaak van spataderen kan verschillen. Zo kan er sprake zijn van erfelijke aanleg waarbij spataderen in de familie voorkomen. Daarnaast komen spataderen vaker voor bij vrouwen, waarschijnlijk door hormonale factoren. Verder hebben zwangerschap, een staand beroep en overgewicht een negatieve invloed.

 

ONDERZOEK EN DIAGNOSE

Spataderen zijn vaak duidelijk zichtbaar maar er is altijd een aanvullend echo onderzoek (duplex) nodig om vast te stellen dat u spataderen heeft, de ernst te beoordelen en een juist behandelplan op te kunnen stellen. Dit duplexonderzoek werkt met geluidsgolven en is geheel pijnloos.

Na dit onderzoek bespreekt de arts met u de resultaten en de verschillende behandelingsopties.

 

BEHANDELING

Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden voor spataderen. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten zal de arts u een behandeling of combinatie van behandelingen adviseren.

VERGOEDING

Als u een verwijzing van de huisarts heeft, wordt het eerste bezoek en het echo- onderzoek altijd vanuit uw basisverzekering vergoed. Wanneer uw verzekeraar aangeeft dat deze minder dan 100% van de rekening vergoedt, neemt Alexis de rest voor haar rekening. Houdt u wel rekening met verrekening met uw eigen risico.

 

VERGOEDING VOOR VERSCHILLENDE BEHANDELINGEN

Of uw spataderbehandeling wordt vergoed is afhankelijk van de ernst en diagnose. Hierbij gelden de eisen van Zorginstituut Nederland. De arts kan u tijdens het eerste bezoek direct vertellen of de geschikte behandeling voor u voor vergoeding in aanmerking komt. Houdt ook hierbij wel rekening met uw eigen risico.