Huidtherapie

Huidtherapie wordt in sommige gevallen vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Hierover betaalt u geen eigen risico. U heeft niet altijd een verwijzing nodig.

AFSPRAAK MAKEN

 

We starten met een intakegesprek hierin bespreken we wat u wilt veranderen aan de huid en beantwoorden we de vragen die er zijn. We onderzoeken de huid en zullen alles in kaart brengen wat voor de juiste behandeling noodzakelijk is. De huidtherapeut geeft uitleg, advies en samen stellen we een persoonlijk en realistisch behandelplan op voor een effectieve aanpak rekening houdend met u wensen. Ook zullen we een prijsindicatie geven.
Als u gemotiveerd en voldoende geïnformeerd bent, kunnen we na uw schriftelijke toestemming een eerste behandelafspraak inplannen. AANMETEN STEUNKOUSEN

Uiteraard kunt u bij ons terecht voor het aanmeten van u steunkous, ook wel een therapeutisch elastische kous genoemd.
Wanneer zetten we een steunkous in? Bijvoorbeeld bij oedeem, chronische veneuze insufficiëntie, diep veneuze trombose, spataderen, wondroos, open been, staande/zittende beroepen, zwangerschap. De druk van de kous geeft steun om klachten en/of pijn te verminderen of zelfs te voorkomen.

Het is belangrijk dat de kousen worden aangemeten op een been of arm die oedeemvrij is of een stabiele fase van oedeem heeft. Alleen dan kan de kous optimaal zijn werk doen.
Is er nog oedeem aanwezig, zullen we eerst oedeemtherapie toepassen om dit te verminderen.

Twijfelt u of de huidige kous nog voldoende doet, ook dan bent u welkom bij Alexis kliniek! 

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

ACNETHERAPIE

Er zijn verschillende vormen van acne, vaak gaan ze gepaard met; pukkels, puistjes, mee-eters of littekens hier van. De behandeling van acne passen we aan op de ernst, klachten, conditie van de huid en het gebruik van eventuele medicatie. Met de behandeling in de kliniek, passende producten voor thuisgebruik gaan we samen aan de slag om de acne onder controle krijgen en te verminderen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

CAMOUFLAGETHERAPIE

Bij een storende verkleuring van de huid (pigment), littekens of bijvoorbeeld een wijnvlek kunnen we met camouflage therapie de opvallende kleurverschillen corrigeren, verminderen of verwijderen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

VOCHTOPHOPING / OEDEEM

Het vasthouden van vocht, vochtophoping, meestal in de armen of benen wordt ook wel ‘veneus oedeem’, ‘lymfoedeem’ of ‘lipoedeem’ genoemd. Overtollig weefselvocht wordt door het lymfestelsel niet voldoende afgevoerd en zorgt voor zwelling, pijn en/of stijfheid. Om het lichaam te ondersteunen en te activeren het lymfevocht te verplaatsen wordt oedeemtherapie ingezet. Binnen de oedeemtherapie zijn verschillende methodes om hier verandering en ondersteuning in te kunnen bieden.

Manuele lymfedrainage (MLD) is bijvoorbeeld een specialistische massage techniek om het lymfesysteem in beweging te brengen en het lichaam te activeren dit vocht alsnog af te voeren.

Lymfetaping wordt toegepast als ‘verlenging’ van de mld. Een soort elastische pleister, die met een speciale techniek de afvloed van het lymfevocht motiveert en stimuleert.

ACT, ook wel zwachtelen, kan als ondersteuning worden ingezet naast lymfetaping. De druk van de zwachtel op de gezwollen ledematen zal bij beweging zorgen voor extra afvloed van het overtollige vocht.

Wanneer het oedeem tot het minimale gereduceerd of stabiel is, kan er een TEK (therapeutisch elastisch kous of steunkous) worden aangemeten om het resultaat te ondersteunen en te behouden.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

ONTHARING

Ongewenste haargroei, ontsierende haartjes, haren die voor irritatie of zelfs klachten zorgen kunnen wij voor u verwijderen. Veilig en effectief ontharen vereist maatwerk, de Alexis kliniek beschikt over verschillende apparatuur om zowel donker gekleurde haren en ook haren met minder tot geen pigment (blond, rood, grijs en wit) effectief te behandelen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

PIGMENT

Veel mensen hebben pigmentverkleuringen in de huid.

De oorzaak kan heel uiteenlopend zijn; een litteken, overmatige zonexpositie of een beschadiging van de huid. Als de verkleuring als storend wordt gezien kunnen we binnen Alexis kliniek met de juiste behandelmethode de verkleuring tijdelijk corrigeren, verminderen of verwijderen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

ROODHEID EN VAATJES

De rode kleur in het gelaat bij warmte, inspanning of emotie, wordt veroorzaakt door een verhoogde doorbloeding. De daarbij behorende vaatverwijding maakt dat de roodheid zichtbaar wordt, vaak neemt dit op den duur weer af. Blijvende roodheid in het gelaat of elders op het lichaam kan onderdeel zijn van vaatafwijkingen, ontstekingsreactie of overmatige blootstelling aan zon. Storende roodheid kan klachten geven of cosmetisch bezwaarlijk zijn. In de meeste gevallen kunnen we dit effectief behandelen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

LITTEKENS

Een litteken is een beschadiging van de huid en kan door diverse oorzaken ontstaan zijn. Sommige mensen zijn trots op hun litteken omdat het een bijzonder verhaal vertelt.

Echter kan een litteken ook klachten geven zoals verkleving of pijn. In andere gevallen kunnen ze cosmetisch storend zijn. Littekens kunnen we nooit volledig verwijderen, maar afhankelijk van het soort litteken kunnen we vaak wel zorgen voor een meer souplesse van de huid, minder reliëf of minder verkleuring.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

HUIDVERJONGING

De tekening van de tijd: het natuurlijke verouderingsproces van de huid. Zon, stress en roken dragen bij aan dit proces. De huid verslapt, een verminderde elasticiteit en uitdroging zorgt voor fijne lijntjes of rimpels.

Met de ResurFX laser behandeling kunnen we een stapje terug in de tijd. De laser behandelt een fractie van de bovenste huidlaag in een bepaald patroon. Hierdoor is de herstelperiode veel korter dan wanneer je deze geheel zou behandelen. De laser zorgt voor huidvernieuwing in de diepere lagen, het stimuleert collageen en elastinevezels die de huid steviger en gladder maken, lijntjes vervagen en rimpels verzachten.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

DONKERE TATOEAGE VERWIJDEREN

Er zijn veel mensen met een tatoeage. Een tatoeage gezet voor de sier, met een speciale betekenis of bijvoorbeeld de getatoeëerde puntjes van de bestraling. Wilt u de tatoeage liever kwijt? Met onze laser kunnen we donkere tatoeages verwijderen. In een aantal behandelingen is het mogelijk de tatoeage zo volledig mogelijk te verwijderen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het soort inkt, hoe diep deze in de huid is aangebracht en de grootte van de tatoeage. Het verwijderen is niet pijnloos, maar ook niet pijnlijker dan het laten zetten van een tatoeage.

Soms is het niet mogelijk de tatoeage volledig te verwijderen en zal dan nog een schaduw achterblijven, bijvoorbeeld als er synthetische inkt is gebruikt.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

 

ADVERTENTIE HUIDTHERAPIE (1)