Uw verzekeraar vergoedt 60-100%, Alexis de rest. U betaalt alleen het eigen risico.

ADVERTENTIE VOETEN (1)

DERMATOLOGIE

Iedere maandag van 9:00 - 10:00 uur inloopspreekuur bij onze dermatoloog Syl Pel voor verdachte vlekjes en plekjes. Neem de verwijzing van uw huisarts mee. 

Onze kliniek en wachtkamer zijn ruim genoeg om te allen tijde genoeg afstand te bewaren en de RIVM-maatregelen te waarborgen. Wij zorgen er altijd voor dat er niet te veel mensen tegelijk in de kliniek aanwezig zijn.

Dermatologie is een specialisme gericht op aandoeningen van de huid, nagels, het haar en de daaraan grenzende slijmvliezen. De huid is ons grootste orgaan. Bij Alexis Kliniek begrijpen we hoe belangrijk uw huid is. Wij doen ons uiterste best om, samen met u, de beste zorg te verlenen. Samenwerking met de andere specialisten binnen onze kliniek maakt de huidzorg bij Alexis optimaal. Onze dermatoloog behandelt alle hieronder genoemde huidziekten.

PUISTJES / ACNE

Acne vulgaris is een ontsteking van de talgklierfollikel. Klinisch kunnen er comedonen, papels, papulopustels, noduli, cysten (bij ernstige vormen) en littekens te zien zijn. De afwijkingen komen voornamelijk voor op het gelaat, borst, de rug en schouders aangezien daar talgklierfollikels voorkomen.

OORZAAK De belangrijkste factoren die een rol spelen bij acne zijn:
• Verhoogde talgproductie
• Hyperkeratose van de follikeluitvoergang
• Bacteriële kolonisatie van de huid/talgklierfollikel met proprionibacterium

BEHANDELING Alle vormen van acne, ook de lichtere vormen hebben vaak langdurige behandeling nodig. Afhankelijk van de oorzaak van de acne kan de acne niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal ervoor te zorgen dat de acne ‘rustig’ wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat.

Voor uitgebreide informatie klik hier

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

ZONBESCHADIGING / ACTINISCHE KERATOSEN

Bij actinische keratosen zijn er plekjes waar de bovenste laag van de huid ter plekke (hoornlaag) dikker is waardoor de huid op die plekken ruwer aanvoelt. Door jarenlange blootstelling aan de zon zijn de huidcellen beschadigd waardoor ze niet normaal uit kunnen uitgroeien. De kleur varieert van huidkleurig tot lichtbruin.

OORZAAK De plekjes ontstaan vooral op plekken die veel blootgesteld worden aan zonlicht, zoals het gelaat handruggen, onderarmen en de hoofdhuid. Hoe meer blootstelling aan de zon, hoe hoger het risico om actinische keratose te ontwikkelen. Mensen die in de tropen gewoond hebben, aan ‘zonnebank’ hebben gedaan, een licht huidtype hebben of medicijnen gebruiken die het immuunsysteem onderdrukken hebben dan ook een hoger risico op het ontwikkelen van actinische keratose.

BEHANDELING is noodzakelijk om te voorkomen dat het uitgroeit tot huidkanker.Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt de mogelijkheden met uw arts bespreken.

Voor uitgebreide informatie klik hier

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

HUIDKANKER

Huidkanker kan worden onderverdeeld in Melanomen (kwaadaardige moedervlekken) en Niet-melanomen. Basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom zijn voorbeelden van niet-melanomen en kunnen vrijwel altijd volledig genezen. Mensen met deze typen huidkanker hebben derhalve een gunstige prognose.

OORZAAK Huidkanker is in de meeste gevallen het gevolg van te veel blootstelling aan UV-straling, wat van nature voorkomt in zonlicht. Kanker ontstaat doordat lichaamscellen zich ongeremd blijven delen. Dit is ook het geval bij huidkanker.

BEHANDELING Een operatie is de meest gegeven behandeling bij huidkanker. Dan snijdt de arts het plekje weg. Als dit niet kan of er uitzaaiingen zijn, zijn er vaak andere behandelingen mogelijk. Veel basaalcelcarcinomen kunnen bijvoorbeeld met een zalf behandeld worden. Bespreek de mogelijkheden voor behandeling met uw arts.

Meer informatie over een specifieke vorm leest u in de andere onderwerpen.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

HUIDKANKER: BASAALCELCARCINOOM

Basaalcelcarcinoom is een vorm van huidkanker die zeer goed te behandelen en dus te genezen is. Deze huidkanker groeit zeer langzaam en zaait in principe niet uit. Het is de meest voorkomende vorm van huidkanker.                                                                  

BEHANDELING De behandeling is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de locatie, de grootte en de groeiwijze. Bespreek de mogelijkheden voor behandeling met uw arts.

Voor uitgebreide informatie klik hier

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

HUIDKANKER: PLAVEISELCELCARCINOOM

Momenteel werken wij nog aan de informatievoorziening op de website.

Mocht u vragen hebben over de behandelingen kunt u altijd bellen.

Meer informatie volgt binnenkort. 

Voor uitgebreide informatie klik hier.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

HUIDKANKER: MELANOOM

Momenteel werken wij nog aan de informatievoorziening op de website.

Mocht u vragen hebben over de behandelingen kunt u altijd bellen.

Meer informatie volgt binnenkort. 

Voor uitgebreide informatie klik hier.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

GOEDAARDIG GEZWEL / BENIGNE HUIDTUMOREN

Het woord "benigne" betekent goedaardig en "tumor" staat voor zwelling/verhevenheid. Goedaardige huidtumoren kunnen uit verschillende bestanddelen bestaan, bijvoorbeeld uit bindweefselvezels, bloedvaten, talg of pigment.

OORZAAK Meestal speelt erfelijke aanleg een grote rol, samen met zonschade in het verleden.

BEHANDELING Behandelingen zijn zeer divers, afhankelijk van de aard van het gezwel. Bespreek de mogelijkheden voor behandeling met uw arts.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

CONTACTALLERGIE

Contactallergie uit zich meestal in een huiduitslag. Dit wordt allergisch contacteczeem genoemd. Bij eczeem is er sprake van roodheid, jeuk, bobbeltjes, blaasjes en schilfering van de huid. Deze verschijnselen zijn het gevolg van een ontstekingsreactie in de huid.

OORZAAK Bij allergisch contacteczeem wordt de ontsteking uitgelokt door een stof (allergeen) die van buitenaf de huid binnendringt en daar een allergische reactie teweegbrengt. Bij een allergische reactie wordt er overgevoelig gereageerd op een bepaalde stof of prikkel en wordt het immuunsysteem geactiveerd.

BEHANDELING Het belangrijkste voor de behandeling is er achter te komen waarvoor u allergisch bent, en die stof dan voortaan te vermijden. Dat is niet altijd mogelijk of eenvoudig om te doen. Daarnaast moet het eczeem worden bestreden met krachtige anti-eczeem crèmes of zalven (lokale corticosteroïden). Bij zeer ernstige vormen van contact eczeem is het soms nodig om kortdurend prednison te gebruiken om het eczeem tot rust te brengen.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

ECZEEM

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid die zich uit in roodheid, kleine blaasjes, schilfering, zwelling, rode bultjes, korstjes en gaat vaak gepaard met veel jeuk. Ongeveer 10-20% van de kinderen en 3-5% van de volwassen heeft een vorm van eczeem.

Bij eczeem is de huidbarrière verstoord en dit zorgt ervoor dat de huid minder goed vocht vast houdt, sneller uitdroogt en daardoor minder goed beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. De huid wordt droog en schilferig.

OORZAAK Voor het ontstaan van eczeem is niet één duidelijke oorzaak aan te wijzen, de erfelijke aanleg is de belangrijkste, maar interne en externe factoren spelen ook een rol.

Factoren van invloed op de huid en eczeem:
• klimaatfactoren, zoals droge lucht
• ziekte, stress en emotionele spanning
• huidbacteriën
• Water, zeep en schuimende producten
• Zweten
• Wol
• Afwas- en schoonmaakmiddelen

BEHANDELING De behandeling van eczeem is afhankelijk van de aard. Om de jeukklachten zo dragelijk mogelijk te houden is het belangrijk zo vroeg mogelijk met de behandeling te beginnen. Bespreek de mogelijkheden voor behandeling met uw arts. 

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

GALBULTEN / URTICARIA

"Urtica” betekent brandnetel. Urticaria wordt gekenmerkt door snel opkomende, sterk jeukende, scherp omschreven bulten in de huid variërend in kleur van bleek tot dieprood. Deze huidafwijkingen kennen we in de volksmond als “galbulten” of “netelroos”. Deze galbulten ontstaan als gevolg van zwellingen in de lederhuid.

OORZAAK Bij het ontstaan van urticaria speelt histamine een belangrijke rol. Histamine wordt vrijgemaakt onder invloed van prikkels van uiteenlopende aard. Door het vrijkomen van histamine verwijden bloedvaten zich, waardoor de huid een rode kleur krijgt. Bovendien veroorzaakt histamine een toegenomen doorlaatbaarheid van vocht door de wanden van de bloedvaten, waardoor vochtophoping ontstaat in de huid. Ook veroorzaakt histamine jeuk.

De prikkels die histamine kunnen vrijmaken, kunnen ingedeeld worden in de volgende groepen:

-  Fysische prikkels (lichamelijke inspanning, plaatselijke druk op de huid, koude, warmte, zonlicht, water, trillingen): deze urticaria worden induceerbare urticaria genoemd.

-  Geneesmiddelen (vooral pijnstillers en antibiotica)

-  Acute en chronische infecties (met name door virussen en parasieten)

-  Allergie voor voedingsmiddelen (bijvoorbeeld pinda, noten, schaal- en schelpdieren en fruit)

-  Voedseltoevoegingen (kleurstoffen, conserveringsmiddelen en smaakversterkers)

-  Insectensteken en beten (vlooien, mijten, luizen, muggen, wespen)

-  Allergie voor ingeademde producten (schimmelsporen, dierlijke huidschilfers)

-  Contactallergieën

-  Interne ziekten

Soms zijn meerdere prikkels tegelijkertijd aanwezig. Ook kunnen sommige prikkels reeds bestaande urticaria verergeren, zoals fysische prikkels en pijnstillers.

BEHANDELING Veelal zijn geneesmiddelen die de werking van histamine blokkeren effectief werkzaam. Deze geneesmiddelen worden antihistaminica genoemd. In het verleden hadden zij bij een deel van de gebruikers een vervelende bijwerking, namelijk dat men er suf of slaperig van werd. Tegenwoordig zijn er antihistaminica die dit effect niet meer hebben.

Voor uitgebreide informatie klik hier.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

HUIDINFECTIES

Een huidinfectie kan verschillende oorzaken hebben en heeft ook verschillende verschijningsvormen.

Een bacteriële huidinfectie ontstaat makkelijk in een wond, hoe klein ook. De plek is meestal rood en ziet er onrustig uit. Soms komt er vocht uit.

Een schimmelinfectie kan zich op ogenschijnlijk gezonde delen van de huid voordoen. Deze huidinfectie veroorzaakt meestal blaasjes, korstjes en schilfers. Vaak gaat dit gepaard met jeuk, maar de plekken kunnen ook rood en pijnlijk zijn.

OORZAAK Mogelijke oorzaken van een huidinfectie zijn onder andere:
• Beschadiging van de huid, bijvoorbeeld door krabben
• Slechte verzorging van wonden
• Slechte hygiëne
• Huidaandoeningen (zoals eczeem)
• Brandwonden

BEHANDELING Raak de ontstoken huid zo min mogelijk aan. Zorg voor schone handen, en maak gebruik van schone handdoeken en washandjes. Wondjes moeten gedesinfecteerd worden. Afhankelijk van de oorzaak van de huidinfectie kunnen er verschillende geneesmiddelen worden gebruikt, zoals antischimmelcrème of soorten ontsmettende middelen.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

DROGE, SCHILFERENDE HUID / ICHTHYOSIS

Ichthyosis is een verzamelnaam voor een aantal erfelijke huidaandoeningen, die worden gekenmerkt door een droge en schilferende huid met verdikking van de hoornlaag. De naam is afkomstig van het Griekse woord 'ichthys' dat vis betekent. De ruwe huid van iemand met ichthyosis lijkt namelijk wel wat op die van een vis. De ziekte wordt ook wel vissenhuid of schubbenhuid genoemd. Het onderscheid tussen de diverse vormen van ichthyosis wordt bepaald door de uiterlijke verschijnselen en door de wijze waarop de aandoeningen worden overgeërfd.

OORZAAK Het evenwicht tussen de aanmaak van nieuwe huidcellen en de afschilfering van dode huidcellen is verstoord. Dit mechanisme wordt aangestuurd vanuit ons erfelijk materiaal, o.a. de genen. Bij ichthyosis zijn de genen die zorgen voor dit goede evenwicht afwijkend. Het is dus aangeboren.

BEHANDELING Bij ichthyosis vulgaris bestaat de behandeling uit het dagelijks goed insmeren van de huid. Dit kan worden gedaan met vette crèmes of met een ureum bevattende crème. Het gebruik van badolie kan een gunstig effect hebben.

Voor uitgebreide informatie klik hier.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

OPEN BEEN / ULCUS

Een open been of “ulcus cruris” is een wond aan het (onder)been die niet wil genezen. De wond is vaak met een geel beslag of met een korst bedekt. Soms is de wond bedekt met dode huid en bindweefselcellen die een zwart vlies vormen over de bodem ervan.
Open benen komen heel veel voor, vooral bij ouderen die al langere tijd klachten hebben van de doorbloeding van de benen zoals bij diepe spataderen (medische term:‘chronische veneuze insufficientie’) of problemen met de slagaderen. Chronische veneuze insufficientie is de meest voorkomende oorzaak van open been. Deze informatietekst zal zich dan ook vooral hierop richten.

OORZAAK Om goed gezond te blijven heeft de huid voortdurend zuurstof en voeding nodig. Dit wordt door de kleine bloedvaatjes in de huid aangevoerd. Zodra om welke reden dan ook de toevoer van bloed naar bepaalde plekken in de huid sterk vermindert krijgt de huid onvoldoende bloed en sterft dan af. Op deze plek ontstaat dan een wond

BEHANDELING van het open been bestaat uit drie pijlers:

* wondverzorging
* zwachtelen
* preventie
 

Voor uitgebreide informatie klik hier

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

OVERMATIG ZWETEN
Iedereen zweet. Zo koelt ons lichaam zich af. Maar als u zoveel zweet dat u hier elke dag last van heeft, zijn er behandelingen mogelijk om het overmatig zweten te verminderen. 
 
OORZAAK Voor we starten met een behandeling om overmatig transpireren tegen te gaan, is het
belangrijk om uit te zoeken of er geen onderliggende oorzaken zijn waardoor u zoveel zweet. Als u overmatig zweet over uw hele lichaam, is er vaak een onderliggend probleem:
  • ​overgewicht;
  • de menopauze;
  • een (chronische) infectie zoals tuberculos;
  • hormonale ziekten zoals een te snel werkende schildklier;
  • kanker;
  • het gebruik van bepaalde geneesmiddelen.

BEHANDELING Uw behandelaar kan behandelingsmogelijkheden met u bespreken. Ook kunt u de praktijk bellen voor meer informatie over de verschillende behandelingen.

Voor uitgebreide informatie klik hier. 

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

PSORIASIS
Onze huid vernieuwt zich voortdurend. Normaal gesproken is dit een onmerkbaar proces, maar bij mensen met psoriasis is dit  proces verstoord en gaat de huidvernieuwing abnormaal snel. Zo ontstaan er rode plekken met schilfers. Deze plekken zijn niet allemaal even groot en kunnen op elke plaats op het lichaam voorkomen. Psoriasis komt voor bij ongeveer 2.5% van de bevolking, in totaal zijn dat meer dan 400.000 mensen in Nederland. Twee op de honderd mensen in Nederland heeft last van psoriasis. Psoriasis komt iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.
 
OORZAAK Erfelijke aanleg speelt zeker een rol. Als u zelf psoriasis heeft, dan heeft iemand anders in uw familie vaak ook deze aanleg. Psoriasis kan zomaar op elke leeftijd ontstaan. Soms kan de psoriasis uitgelokt (verergerd) worden door:
- Beschadiging van de huid
- Infecties
- Geneesmiddelengebruik
- Stress.
 
BEHANDELING 
Psoriasis kan door behandeling sterk verminderen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk: met zalftherapie, lichttherapie, tabletten, injecties of infuustherapie. Welke van de behandelingen het beste bij u past is afhankelijk van de ernst en vorm van de psoriasis. Iedere behandelingsmethode heeft zijn voor- en nadelen. Samen met de arts wordt gekeken welke behandeling het beste bij u past.

Voor meer informatie klik hier

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

SCHIMMELNAGEL / KALKNAGEL
Een kalknagel wordt meestal veroorzaakt door dezelfde schimmelsoort als de veroorzaker van voetschimmel, maar er zijn ook schimmels die wel voetschimmel, maar geen schimmelnagels veroorzaken. Voetschimmel wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd. Meestal kan de
​schimmelinfectie weinig kwaad. Bestrijden is dan alleen nodig uit cosmetische overwegingen of om verdere verspreiding te voorkomen.
 
OORZAAK 
Sommige mensen zijn vatbaarder voor schimmels dan anderen. Dit komt waarschijnlijk door kleine verschillen in zuurgraad (pH), weerstand en gesteldheid van de huid.
 
BEHANDELING
Helemaal voorkomen is vaak moeilijk, maar met simpele maatregelen kan veel gedaan worden om erger te voorkomen, of het zelfs te genezen. Denk bijvoorbeeld aan:
- Preventief anti-schimmel middelen gebruiken
- Het lopen op blote voeten in vochtige ruimtes vermijden
- De voeten altijd goed afdrogen na het wassen of douchen
- Ademend schoeisel dragen zodat de voeten goed kunnen luchten
 
Mocht u naast deze maatregelen ook een medische behandeling willen om uw kalknagel te verhelpen, biedt Alexis Kliniek hier speciale lasertherapie voor aan. Het nagelbed wordt dan verwarmd door de laser, waardoor de schimmel afsterft. Ook wanneer u lasertherapie krijgt, is het nog steeds belangrijk om bovenstaande maatregelen zelf te treffen, voor het beste resultaat.
 
Voor meer informatie klik hier.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

SOA
Soa’s zijn Seksueel Overdraagbare Aandoeningen. Het zijn besmettelijke ziekten (infecties) die worden veroorzaakt door virussen en bacteriën.
 
OORZAAK
Ze worden tijdens seks van partner op partner doorgegeven. Sommige soa’s hebben ernstige gevolgen als ze niet op tijd worden ontdekt en behandeld. Ze kunnen bijvoorbeeld onvruchtbaarheid veroorzaken. Wanneer u risico heeft gelopen, laat u dan altijd testen. Het is niet altijd te merken als u een soa heeft opgelopen. Chlamydia is daar een voorbeeld van, maar die kan ernstige gevolgen kan hebben. Als u ongemerkt een soa hebt, kan die toch worden doorgegeven aan de sekspartner(s)
 
BEHANDELING
De meeste soa’s zijn goed te behandelen. Voor alle soa’s geldt: hoe eerder ontdekt en behandeld, hoe beter. Wanneer de arts een soa bij u heeft ontdekt, wordt er met u besproken wat er aan gedaan kan worden.
 
Als de soa wordt veroorzaakt door een bacterie, wordt er een antibioticakuur voorgeschreven. De soa geneest
dan volledig. Dat is bijvoorbeeld het geval bij chlamydia, gonorroe en syfilis.
Soa’s die door virussen worden veroorzaakt, zijn moeilijker te behandelen. Sommige zijn niet te genezen. Dit geldt bijvoorbeeld voor HIV en herpes.
 
Voor meer informatie klik hier.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

SPATADEREN

Bij zowel cosmetische als medische klachten mbt spataderen kunnen wij u helpen. Wij behandelen alle vormen van spataderen. 

Voor onze spatader pagina met informatie over de aandoening, behandeling en vergoeding hiervan klik hier.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

WRATTEN
Wratten zijn meestal dikke, bloemkoolachtige uitgroeisels van de huid. Wratten voelen vaak ruw aan. De medische benaming is verruca. Wratten zitten vooral op de handen en voeten, maar kunnen over het hele lichaam voorkomen. Dikwijls zijn er meerdere wratten tegelijkertijd aanwezig. Wratten komen veel voor, met name bij kinderen en jongvolwassenen.
 
OORZAAK
Wratten worden veroorzaakt door een virus (het humaan papillomavirus). Dit virus is besmettelijk. Je kan een wrat krijgen als je huid met het virus in contact komt. Dit gebeurt sneller wanneer de huid kapot is of verweekt. De tijd tussen de besmetting met het virus en het ontstaan van een wrat wisselt. Dit is meestal twee tot zes maanden, maar kan ook langer dan een jaar zijn.
 
BEHANDELING
De meeste wratten verdwijnen vanzelf, maar het kan wel lang duren. Wratten op de hand, onder de nagels en op de voetzolen kunnen zeer hardnekkig zijn. Wratten komen vaak terug, ook op een andere plek dan waar ze eerst zaten. 
 
Preventieve maatregelen hebben alleen bij voetwratten enig nut. In alle andere gevallen zijn deze veel moeilijker of minder praktisch uitvoerbaar. Door niet op blote voeten te lopen in gemeenschappelijke ruimtes, zoals zwembaden en gymnastieklokalen, kan men de kans op infectie verminderen.
 
Vele behandelingen kunnen napijn geven. Hiervoor kunt u een pijnstiller gebruiken,
bijvoorbeeld paracetamol. Indien er meerdere grote voetwratten tegelijk worden behandeld, is het raadzaam om een begeleider mee te nemen, die u naar huis kan brengen.
 
De behandeling van wratten is niet eenvoudig. Er is niet één goede methode die bij iedereen effectief is. De resultaten van de behandeling van wratten zijn daarom ook erg wisselend en vaak teleurstellend. Uw arts bespreekt met u de mogelijkheden en de te verwachten resultaten.

Voor uitgebreide informatie klik hier 

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen.

Afspraak maken? Klik hier of bel 010-3107940

Klik op de aandoening voor meer informatie. Momenteel werken wij nog aan onze informatievoorziening op de website. Voor uitgebreide informatie over de aandoeningen kunt u altijd terecht op de website van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie. Klik hier.

Een verdacht vlekje of plekje? Op maandag kunt u tussen 9:00 en 10:00u terecht tijdens het inloopspreekuur bij dokter Syl Pel

info@alexiskliniek.nl

010-3107940